صنایع کشتیرانی

 

     تاسیس صنعت کشتیرانی در ایران اولین بار در سال ۱۳۴۶، در پی افزایش واردات و تردد کشتی های خارجی در بندرهای داخلی کشور روی داد. در سال ۱۳۴۰ یعنی قبل از تاسیس صنعت کشتیرانی در ایران، تعدادی از مسئولان کشور، به ویژه مسئولان مرتبط با سیستم بانکی و سازمان برنامه و بودجه، اقدام به بررسی و مطالعه در خصوص طرح تاسیس نخستین و بزرگ ترین شرکت کشتیرانی ایران، راه اندازی ناوگان حمل و نقل دریایی منظم، بررسی موقعیت جغرافیایی ایران، داشتن مرزهای طولانی آبی، دسترسی به آب های گرم و حساسیت حیاتی حمل و نقل کالا از طریق دریا کردند. پس از انجام این مطالعات، در اولین اجلاس، که در مرداد سال ۱۳۴۶ برگزار شد مجمع عمومی موسسین تصویب شد و شرکتی با نام شرکت کشتیرانی ملی آریا فعالیت خود را در این تاریخ شروع کرد.

 

     شرکت کشتیرانی آریا، یک سال بعد از تاسیس، یعنی در سال ۱۳۴۷، کار خود را در مسیر خط دریایی خلیج فارس- اروپا، خلیج فارس- آسیا و خلیج فارس- آمریکا و بالعکس به وسیله ۲ فروند کشتی کوچک با ظرفیت های ۱۰۰۰ تن و ۱۵۵۰ تن در حوزه خلیج فارس و ۴ فروند کشتی اقیانوس پیما با ظرفیت ۶۱ هزار تن و ۲۵۲ تن آغاز کرد.
فعالیت های شرکت کشتیرانی آریا به قدری گسترش یافت که توانست تا پایان سال ۱۳۵۶ ظرفیت تعداد کشتی های ناوگان را به ۲۴ فروند با ظرفیت کل ۵۲۵ هزار تن افزایش دهد. این افزایش حجم حمل و نقل دریایی توسط خطوط کشتیرانی داخلی در اقتصاد کشور تاثیر بسزایی گذاشت.
     پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، همزمان با تغییر ساختار اقتصادی- سیاسی کشور ونیز در پی تصمیم مقامات کشوری وقت در جلسه مورخ ۱۵ دی ماه ۱۳۵۸، خطوط کشتیرانی آریا به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (سهامی عام) تغییر نام داد و این شرکت فعالیت های تجاری خود را به عنوان یکی از شرکت های وابسته به وزارت بازرگانی ادامه داد.
     با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و در پی حملات رژیم بعث عراق، حدود ۱۶ فروند از ناوگان کشتی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی نظیر: آریا بوم، آریا جهان، آریاشاد و آریا امید مورد حمله قرار گرفتند و خسارات عمده ای به ناوگان ملی کشور وارد شد. به طوری که بخشی از تاسیسات، ماشین آلات و تجهیزات این بخش یا منهدم شدند و یا متحمل خسارات عمده شد. تعدادی از کشتی ها که دچار آسیب های جدی شده بودند توسط متخصصین تعمیر شدند و در حال حاضر نیز این کشتی ها در سطح آب های داخلی و بین المللی در حال تردد هستند و به فعالیت های خود ادامه می دهند.
     کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران پس از پایان جنگ تحمیلی با تلاش های شبانه روزی مسئولان و پرسنل وظیفه شناس خود به پیشرفت های قابل ملاحظه در تمام زمینه های تجاری- اقتصادی خود رسیده است. به طوری که دارای بزرگ ترین ناوگان تجاری در خاورمیانه می باشد.
     به گزارش شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران؛ ناوگان کشتیرانی کشور می تواند با ۱۶۵ فروند کشتی تجاری با ظرفیت ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بار حمل می کند. براساس همین گزارش شرکت جمهوری اسلامی ایران با ۱۸۰ نمایندگی در کشورهای مختلف و ۱۹ شرکت زیر مجموعه در داخل کشور در زمینه ترانزیت و حمل و نقل کالاهای صادراتی و وارداتی، به صورت فله بر یا کانتینر در اقصی نقاط دنیا فعالیت می کند. این شرکت در خطوط اروپا، مالتا، مدیترانه، آسیا فعال می باشد و در این میان آسیا و خاور دور مهم ترین خط حمل و نقل این شرکت است. 
     بنابراین می توان تغییر اساسی ساختار ناوگان تجاری جمهوری اسلامی از آغاز تاسیس تا به امروز را به ۵ مرحله تقسیم کرد که این ۵ مرحله تغییر اساسی به شرح ذیل است:
مرحله اول- از آغاز تاسیس در سال ۱۳۴۶ تا یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی: ناوگان شرکت در این سال ها شامل ۴۲ فروند کشتی نو و مستعمل ویژه حمل کالاهای عمومی با ظرفیت ۵۲۵ هزار تن بود.
مرحله دوم- از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۴ را در بر می گیرد. در این سال ها، که اوایل سال های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز به شمار می آید، تغییرات زیربنایی اساسی در الگوهای مصرفی، واردات و صادرات کشور به وجود آمد و تعداد کشتی های شرکت به ۷۲ فروند با ظرفیت ۲ میلیون و ۶ هزار تن افزایش یافت. همچنین کشتی های فله بر و روغن بر در این مرحله وارد ناوگان تجاری ایران شد.
مرحله سوم- از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۵ است. در این دوران شرکت های مستقل والفجر ۸ و کشتی رانی دریای خزر تاسیس شدند و کشتی های آسیب دیده دوران جنگ از ناوگان دریایی خارج شدند و کشتی های فله بر نو خریداری شدند. در این دوره اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشتی مسافربری خریداری گردید. 
مرحله چهارم- از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۷۸ را شامل می شود. در طی این بازه زمانی، کشتی های سلولی کانتینر و پاناماکس و کشتی های چند منظوره جدید به ناوگان کشتیرانی افزوده شد. ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی در پایان سال ۱۳۷۸ به ۸۶ فروند کشتی اقیانوس پیما، ۸ فروند باریج سوخت رسان و یدک کش با ظرفیت ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار تن رسید.
مرحله پنجم- از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۸۷ است. در این سال ها حدود ۵۵ قرارداد قطعی سفارش ساخت کشتی به امضا رسید که چین و کره طرف های اصلی قراردادها شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هستند.
علاوه بر کشتیرانی جمهوری اسلامی، کشتیرانی های دیگری نظیر: کشتیرانی ایران و هند، کشتیرانی والفجر، موسسه آموزشی کشتیرانی، خدمات ماشینی کشتیرانی، کشتیرانی دریای خزر، کشتیرانی جنوب- خط ایران، کشتیرانی ایران و مصر و نیز شرکت اوسیس فریت، ایرینوست شیپ، خدمات دریایی و مهندسی کشتیرانی، شرکت حمل و نقل ریلی و موسسه خدمات رفاهی کشتیرانی، در ایران فعال هستند.

     البته این شرکت ها زیر نظر شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارند.
 شرکت کشتیرانی ایران- هند
      شرکت کشتیرانی ایران- هند، در سال ۱۳۵۴ تاسیس شد و ۵۱ درصد سهام آن به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ۴۹ درصد آن به شرکت کشتیرانی هند اختصاص یافت. این شرکت دارای ۴ فروند کشتی فله بر و ۲ فروند نفتکش است. کشتی های نفتکش این شرکت، دوجداره با نام های امین و لیال می باشد. نفتکش امین با ظرفیت ۱۵۷ DWT در سال ۲۰۰۷ ساخته شد و نفتکش لیال با ظرفیت ۱۵۸ هزار و ۸۱۷ DWT در سال ۲۰۰۹ ساخته شد. 
     هندوستان یکی از عمده خریداران آسیایی نفت ایران به شمار می رود که علیرغم تحریم های بین المللی علیه ایران و به ویژه تحریم های آمریکا علیه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر تحریم اقتصادی ایران تا مرداد ماه ۱۳۹۱ بیش از ۹ درصد از نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد می کرد. ولی با افزایش فشارهای فزاینده آمریکا و اسرائیل، در حال حاضر فعالیت و همکاری این دو شرکت متوقف شده است.


شرکت کشتیرانی والفجر ۸
     شرکت کشتیرانی والفجر ۸ به هنگام تاسیس در ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۶۵، با عنوان شرکت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت های تهران به ثبت رسید، اما فعالیت رسمی این شرکت با ۳ ماه تاخیر یعنی در مرداد ماه همین سال آغاز شد، البته شرکت کشتیرانی والفجر ۸ در سال ۱۳۸۲، نوع شرکت را از سهامی خاص به سهامی عام تغییر داد. ناگفته نماند که ۱۰۰ درصد سهام این شرکت، متعلق به شرکت کشتیرانی ایران است. عمده فعالیت این شرکت، درزمینه حمل بار و مسافر در حوزه کشورهای خلیج فارس و دریای عمان می باشد. کشتیرانی والفجر ۸ دارای ۱۴ فروند شناور است که همه روزه از بندر عباس، بندر بوشهر، بندرلنگه، بندر خرمشهر، بندر کیش، چهابهار، قشم، خارک و آبادان به بنادر مهم خلیج فارس در کشورهای کویت، بحرین، عربستان، امارات متحده، قطر در حال تردد می باشد. مهم ترین کشتی های این شرکت شامل کشتی های کلاس آبتین جهت حمل کانتینر، کشتی کاتاماران جهت جابجایی مسافر با ظرفیت ۲۲۵ تا ۲۴۳ نفر در خطوط خرمشهر- کویت، بندر لنگه- شارجه، بوشهر- خارک، و کشتی رو- رو با ظرفیت حمل ۶۰۰ مسافر، ۱۳۰ خودرو و ۱۸ تریلر و نیز حمل میوه و تره بار است.
     از دیگر فعالیت های مهم شرکت کشتیرانی والفجر می توان به: خرید و فروش شناور و ماشین آلات و تجهیزات، اجاره و استیجار شناور، ماشین آلات و تجهیزات، واردات کلیه ماشین آلات از جمله شناور و قطعات یدکی مورد نیاز، ایجاد و اخذ نمایندگی در داخل و خارج از کشور، ایجاد خطوط حمل و نقل دریایی جهت حمل بار، حمل خودرو، حمل مسافر و انجام کلیه عملیات مجاز بازرگانی و دریایی مرتب با موضوع اصلی شرکت و انجام هر نوع عملیات از جمله تاسیس شرکت های فرعی و خریداری تملک سهام شرکت های دیگر با حق فروش انتقال آن ها برای توسعه و پیشرفت موضوع شرکت اشاره کرد.

شركت كشتيرانى جنوب ـ خط ايران
     شرکت کشتیرانی جنوب- خط ایران، یکی دیگر از شرکت های عضو کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که از سال ۱۳۷۴ برای انجام خدمات دریایی و کشتیرانی در تهران و ۵ بندر جنوبی ایران یعنی؛ بندر عباس، بندر امام خمینی (ره)، بندر خرمشهر و عسلویه تاسیس شد. بیشتر فعالیت های این شرکت در زمینه های انجام عملیات انبارداری و خدمات جانبی در ترمینال اختصاصی کانتینر شرکت در بندر شهید رجایی، انجام عملیات استریپ و استفاف سالیانه با ظرفیت (TEU) ۱۰۰ هزار کانتینر در بنادر جنوبی ایران، سرمایه گذاری، مشارکت و انجام خدمات لجستیک و ترمینال داری، بهینه سازی هزینه های خدماتی و حذف بوروکراسی اداری در جهت ترغیب صادرکنندگان به استفاده از خدمات مذکور، مدیریت و انجام کلیه امور عملیاتی و خدمات بندری در بندر خدماتی پارس در عسلویه می باشد.
     کشتیرانی جنوب- خط ایران، در سال های ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳، مسئولیت مدیریت راهبردی و سرمایه گذاری در ترمینال های کانتینری بنادر امام خمینی (ره) و خرمشهر را از سوی سازمان بنادر و دریانوردی کشور به عهده گرفت. به دنبال پذیرش این مسئولیت این کشتیرانی توجه خود را در بخش سرمایه گذاری های بزرگ در خرید تجهیزات استراتژیک، سرمایه گذاری در بنادر خشک داخلی و احداث تاسیسات به ارایه خدمات متنوع نظیر: ترمینال اختصاصی کانتینر در ۱۰ هکتار زمین، مرکز بزرگ لجستیک و تعمیرگاه مجهز کانتینر در بندرعباس متمرکز کرد. 

 

     صنایع ایران با وجود كادر مهندسي بسيار قوي ،‌تجهيزات توليدي تخصصي و انحصاري ، تعهد و التزام پرسنل و مديريت شركت به امر كيفيت و تحويل به موقع ، همكاري با توليد كنندگان معتبر داخلی ، وجود شبكه گسترده فروش و خدمات باعث گرديد اين شركت در مدت فعاليت چند ساله خود در زمینه های زیر سر بلند از انجام كليه سفارشات در يافتي ، نامي نيك از تلاش صنعتگر ايراني در صنایع داخلی بر جاي بگذارد.

 

     - ارائه خدمات مشاوره در زمینه های  مختلف صنایع ( برندینگ, طراحی لوگو, چاپ و تبلیقات )

     - مطالعات مکان یابی و مطالعات بازارهای هدف صنایع

     - مطالعات امکان سنجی و طرحهای توجیهی صنایع

     - طراحی و احداث واحدهای صنایع ( تاسیسات و ابنیه )

     - اصلاح, ارتقاء و تامین تجهیزات و ملزومات واحدهای صنایع

    - تامین و تدارک کلیه لوازمات صنایع ( ابزارآلات, ملزومات ایمنی, ماشین آلات صنعتی, ماشین سازی, برق, الکترونیک, اتوماسیون صنعتی, انرژیهای نو و پاک )

     - همکاری آموزشی و مشاوره ای در طراحی و پیاده سازی واحدهای صنایع ( صدور کلیه گواهینامه های استاندارد بین المللی ISO )

     - فن آوری اطلاعات و ارتباطات واحدهای صنایع ( سخت افزار, نرم افزار, سیستم های جامع و خدمات اینترنت, طراحی وب سایت, شبکه و سیستم های مدیریت CRM 

     - مشاور بانکی و سرمایه گذاری واحدهای صنایع

     - تامین مالی

      ما به دنبال ايجاد فرصت هاي جديد  براي کسب و کار شما هستيم, فرصت هاي کسب و کار نبايد از دست بروند، در دسترس بودن اطلاعات جامع و بروز کسب و کار مي تواند به تحولي مثبت در فضاي کسب و کار شما بينجامد, براي شروع  و اثبات عملي اينکه ما هواي شما را داريم با ما تماس بگيريد.

                                                                                                                                                               صنایع ایران

شرکت وردسان

شرکت وردسان

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
شرکت وردسان

شرکت وردسان

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
اتصالات قابل انعطاف

اتصالات قابل انعطاف

ارسال شده در : ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
ماشین ساز پایدار صنعت ارومیه

ماشین ساز پایدار صنعت ارومیه

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۴/۲۴
وکیل پایه یک وکارشناس ارشد حقوق

وکیل پایه یک وکارشناس ارشد حقوق

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
داوری در دعاوی وقراردادها

داوری در دعاوی وقراردادها

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
مشاور حقوقی در شرکت ها

مشاور حقوقی در شرکت ها

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
گروه صنعتی نانو طراح

گروه صنعتی نانو طراح

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
مشاوره پیش تولید

مشاوره پیش تولید

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
نشست مقامات عالی رتبه ایران و آلمان

نشست مقامات عالی رتبه ایران و آلمان

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۵/۲۴
تولید قطعات لاستیکی شایان پلیمر

تولید قطعات لاستیکی شایان پلیمر

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۷/۰۴
صنایع مفتولی کمیل

صنایع مفتولی کمیل

ارسال شده در : ۱۳۹۴/۰۷/۰۹
عایق نانو پلیمر - عایق نانو سیلیکون

عایق نانو پلیمر - عایق نانو سیلیکون

ارسال شده در : ۱۳۹۷/۰۷/۰۴


Copy

شرکت فنی مهندسی علم و صنعت خواجه نصیر

مطالب مرتبط

    ثبت شکایات

    قوانین ثبت آگهی

    قوانین وبسایت

     

    logo-samandehi

    دارای پروانه نشر از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

    آدرس : ایران- تهران، زعفرانیه

    صندوق پستی 1458-19395

    تلفن :

    +982122750210

    +982122750380

    +982122750430

    نمابر:

    +982122750569

    همراه:

    +989128361805

    ایمیل:

    info@sanayeiran.com

    وبسایت:

    www.sanayeiran.com

    عضویت در خبرنامه

    ... و یا ایمیل خود را وارد کنید.

     
    تماس با ما

    *نام:

    ايميل:

    *پيام: